Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 24 oktober 2017

Meld je nu aan voor Route66!

Route66 is het talentontwikkelprogramma van D66. Veertig Democraten tussen de 25 en 33 jaar verdiepen zich twee jaar lang elke eerste zaterdag van de maand (m.u.v. januari en augustus) in politieke onderwerpen. Ze organiseren zelf themadagen en drie weekenden waarbij politieke vaardigheden worden ontwikkeld en wordt gebouwd aan een netwerk binnen en buiten D66.

 

Emmy Wittenberg is commissielid in Wijchen voor D66 en een van de ‘routers’:

“Elke maand kijk ik uit naar de zaterdag van Route66! Voor mij is Route66 een geweldige manier om mijn honger naar kennis te stillen: van nepnieuws uit Rusland (in de Hermitage in Amsterdam) tot prostitutie in Nederland (bij het Leger des Heils op de Wallen). Mijn meest gave ervaring? Vol aan de bak als fractievoorzitter van de VVD tijdens een gemeenteraadsimulatie! Naast je kennis en vaardigheden werk je bij Route66 ook aan je netwerk binnen en buiten D66: het opent deuren die normaal gesloten blijven! Heb je vragen? Mail me op emmy.wittenberg@d66wijchen.nl

Toon van Gent fractievolger in Nijmegen voor D66 en ook deelnemer aan Route66:

“De afgelopen twee jaar heb ik deelgenomen aan Route66 en ik kan het iedereen van harte aanraden. Het is een unieke kans om meer uit je lidmaatschap van D66 te halen. Dankzij Route heb ik de vereniging achter de partij beter leren kennen, veel nieuwe mensen ontmoet en volop gewerkt aan mijn politieke vorming en persoonlijke ontwikkeling.

Wat Route66 zo bijzonder maakt, is dat je twee jaar lang met veertig D66’ers uit het hele land met verschillende achtergronden aan de slag gaat. Met de groep bepaal je samen wat het programma wordt en organiseer je zelf de verschillende activiteiten. Zo heb ik de afgelopen jaren een bezoek gebracht aan de Rotterdamse haven, op de Wallen gedebatteerd met Gert-Jan Segers over het prostitutiebeleid en in Zwolle in een penitentiaire inrichting ervaren hoe het is om in detentie te zitten. Deze oktober reis ik met een delegatie van Route66 in het kader van de vluchtelingenproblematiek af naar Libanon om zelf te zien wat opvang in de regio inhoudt.”

De inschrijvingen voor Route 66 lopen van 1 november tot 22 november. Lees hier meer over Route66. Hier lees je alles over de selectie.