Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 20 september 2018

Meld je aan voor Route66 2019

Route66 is een intensief persoonlijk ontwikkelingsprogramma voor en door nieuwsgierige D66’ers van tussen de 25 en 33 jaar oud. Het programma duurt twee jaar: ieder jaar ronden twintig deelnemers het traject af en stromen twintig nieuwe Routers in. In totaal bestaat de groep dus uit veertig D66’ers die alle activiteiten zelf organiseren. Ze verdiepen zich in politieke onderwerpen, ontwikkelen hun politieke vaardigheden en verbreden hun sociale netwerk binnen en buiten D66.

Wat doet Route66?
Iedere eerste zaterdag van de maand wordt er een themadag georganiseerd rond een politiek thema of politieke vaardigheid. Deze zaterdagen vormen de ruggengraat van het programma. Daarnaast organiseren ze nog drie weekenden: het introductieweekend, een internationaal werkbezoek en een vaardighedenweekend.

Buiten het officiële programma helpen Routers D66 door allerlei projecten uit te voeren. Tot slot organiseren ze facultatieve activiteiten voor geïnteresseerde Routers, zoals de sportdag in de zomer en gedurende het jaar Route Talks: ontmoetingen met ervaren topmensen uit politiek en bedrijfsleven in klein gezelschap. Indien gewenst krijgen Routers advies en ondersteuning in hun maatschappelijke of politieke loopbaan binnen de partij.

Emmy Wittenberg is fractievoorzitter in Wijchen voor D66 en een van de ‘routers’:

“Elke maand kijk ik uit naar de zaterdag van Route66! Voor mij is Route66 een geweldige manier om mijn honger naar kennis te stillen: van nepnieuws uit Rusland (in de Hermitage in Amsterdam) tot prostitutie in Nederland (bij het Leger des Heils op de Wallen). Mijn meest gave ervaring? Vol aan de bak als fractievoorzitter van de VVD tijdens een gemeenteraadsimulatie! Naast je kennis en vaardigheden werk je bij Route66 ook aan je netwerk binnen en buiten D66: het opent deuren die normaal gesloten blijven! Heb je vragen? Mail me op emmy.wittenberg@d66wijchen.nl

Toon van Gent raadslid in Nijmegen voor D66 heeft in het verleden ook deelgenomen aan Route66:

“De afgelopen twee jaar heb ik deelgenomen aan Route66 en ik kan het iedereen van harte aanraden. Het is een unieke kans om meer uit je lidmaatschap van D66 te halen. Dankzij Route heb ik de vereniging achter de partij beter leren kennen, veel nieuwe mensen ontmoet en volop gewerkt aan mijn politieke vorming en persoonlijke ontwikkeling.

Wat Route66 zo bijzonder maakt, is dat je twee jaar lang met veertig D66’ers uit het hele land met verschillende achtergronden aan de slag gaat. Met de groep bepaal je samen wat het programma wordt en organiseer je zelf de verschillende activiteiten. Zo heb ik de afgelopen jaren een bezoek gebracht aan de Rotterdamse haven, op de Wallen gedebatteerd met Gert-Jan Segers over het prostitutiebeleid en in Zwolle in een penitentiaire inrichting ervaren hoe het is om in detentie te zitten. Deze oktober reis ik met een delegatie van Route66 in het kader van de vluchtelingenproblematiek af naar Libanon om zelf te zien wat opvang in de regio inhoudt.”

De aanmeldingen voor de lichting 2019-2020 zijn open vanaf 1 oktober 2018. De deadline is donderdag 25 oktober 2018 (23.59 uur Nederlandse tijd). 

Meer informatie over Route66 en de selectiecriteria vindt je hier.