Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 10 oktober 2018

Aftreden Sjoerd van Gils als afdelingsvoorzitter D66 Rijk van Nijmegen

Beste leden van D66 Rijk van Nijmegen,

Gisterochtend is Rob Jetten door de Tweede Kamerfractie van D66 gekozen tot fractievoorzitter. Rob was jarenlang actief binnen onze afdeling als lijsttrekker en fractievoorzitter in Nijmegen en we mogen dan ook trots zijn dat hij nu het D66 fractievoorzitterschap van Alexander Pechtold overneemt. Onder hem staan de fractie en de partij nog heel wat moois te wachten.

Met de verkiezing van Rob tot fractievoorzitter is voor mij de tijd gekomen om te stoppen als afdelingsvoorzitter. Rob en ik hebben een relatie en ik acht dat feit, samen met zijn verkiezing tot fractievoorzitter, niet langer verenigbaar met mijn rol binnen de afdeling. Aan het einde van de AAV van 13 november aanstaande neem ik afscheid als bestuurslid van de afdeling.

Op die AAV draag ik de voorzittershamer over aan onze secretaris Joost Franssen. Hij zal als voorzitter ad interim na de AAV samen met het bestuur de komende voorzittersverkiezing voorbereiden en de kandidaatstellingsprocedure starten. Vanwege de beperkte tijd die ons rest tot de komende AAV wordt met de aanstelling van een interimvoorzitter iedereen de kans gegund om zich op de vacature te beraden. Ik merk graag op dat Joost aangegeven heeft de functie van voorzitter zelf niet te ambiƫren.

Op deze plaats wil ik iedereen danken voor de prachtige tijd die ik als voorzitter heb gehad en voor het vertrouwen dat in mij is gesteld. Ik ben ervan overtuigd dat onze afdeling Rijk van Nijmegen als een van de zeven grootste D66-afdelingen van Nederland met haar vertegenwoordiging in vijf gemeenten en twee coalities in staat is om nog vele generaties getalenteerde politici voort te brengen. Dat succes begint bij jullie, de leden van onze afdeling. Schroom dan ook niet om zelf actief te worden en om zo bij te dragen aan het succes van onze partij!

Met vriendelijke groet,

Sjoerd van Gils
Voorzitter D66 Rijk van Nijmegen