Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Aftrap werk- en projectgroepen D66 Rijk van Nijmegen

Donderdag, 17 mei 2018 in Nijmegen

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan een werk- of projectgroep van D66? Kom dan naar de aftrap op 17 mei!

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan een werk- of projectgroep van D66? Kom dan naar de aftrap op 17 mei!

Deelnemen in een werk-of projectgroep is een mooie kans om als D66 lid een bijdrage te leveren aan de lokale politiek. Verschillende werkgroepen gaan per thema aan de slag samen met raadsleden om bijvoorbeeld onderzoek te doen, moties voor te bereiden of stadsgesprekken te organiseren. Daarnaast gaan er projectgroepen van start die het komend jaar (of de komende jaren) werken aan bijzondere of actuele thema’s of die excursies, filmavonden, debatten of andere activiteiten gaan organiseren. Op 17 mei is de aftrap van de nieuwe werk- en projectgroepen. We vertellen je dan graag meer over de opzet en de taak van de verschillende groepen en je hebt de kans om je direct aan te sluiten of om zelf een groep te starten als je een concreet idee hebt. Vergeet niet je in te schrijven via onderstaande link en graag tot 17 mei.

Wat: aftrap werk- en projectgroepen D66
Inloop 19.45 Start bijeenkomst 20.00
Locatie: De Villa, Oranjesingel 42 in Nijmegen

Je kunt op het formulier alvast aangeven in welke thema’s je mogelijk geïnteresseerd bent (meerdere opties aankruisen is mogelijk). Op het formulier staan de werk- en projectgroepen waar op dit moment aan gedacht wordt maar dit is nog niet bindend. Mocht er in in jouw ogen iets ontbreken dan kun je dat invullen in het vrije tekstvak. Er wordt momenteel gedacht aan het oprichten van de volgende werk- en projectgroepen:

  • Werkgroep: Economie toerisme en regionale samenwerking (onderwerpen: werk en economie, inkomen en armoedebestrijding, regionale samenwerking, citymarketing en toerisme, binnenstad).
  • Werkgroep: Sport, stedelijke ontwikkeling en cultuurhistorie (onderwerpen: NEC, sport, dorpensingel, maatschappelijk vastgoed, stedelijke ontwikkeling, grondbeleid en cultuurhistorie)
  • Werkgroep: Duurzaamheid, wonen en mobiliteit (onderwerpen: Duurzaamheid, wonen, mobiliteit, openbare ruimte en dierenwelzijn)
  • Werkgroep: Zorg en welzijn, wijken en participatie (onderwerpen:  Zorg en welzijn, wijken en participatie)
  • Werkgroep: Onderwijs, diversiteit en cultuur (onderwerpen: burgerzaken, onderwijs, LHBTI, veiligheid, cultuur, maatschappelijk opvang)
  • Werkgroep: Financiën (onderwerp: financiën)
  • Werkgroep: integratie en samenwerking in het Rijk van Nijmegen (onderwerpen: op welke gebieden kunnen de vijf fracties in Rijk van Nijmegen intensiever samenwerking, welke moties kunnen op meerdere plekken ingediend worden, hoe kunnen we elkaar verder helpen?

Voorbeelden van mogelijke projectgroepen:
1. Projectgroep college
2. Projectgroep diversiteit
3. Projectgroep film
4. Projectgroep debat
5. Projectgroep excursie

17 mei

20:00 uur

De Villa
Oranjesingel 42
Nijmegen