Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Cursus sociaal-liberalisme in de lokale politiek

6 oktober om 19:30 op Zoom

Sinds 1998 noemt D66 zichzelf een sociaal-liberale partij. Maar wat betekent dit eigenlijk? En wat betekent het niet? Wat is de achtergrond van deze politieke stroming en wat is het gedeelde gedachtegoed dat ons verbindt?

Alhoewel D66 zichzelf pas sinds 1998 officieel een ‘sociaal-liberale’ partij noemt, was het Jan Terlouw in de jaren ’70 die D66 met soortgelijke termen aanduidden. Tegelijkertijd is D66 opgericht door o.a. Hans van Mierlo met radicale democratisering als belangrijkste speerpunt. Wat betekent het eigenlijk dat wij onszelf ‘sociaal-liberaal’ noemen? En hoe verhoudt zich dat tot Van Mierlo’s ‘radicale democratisering’?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de uitgangspunten achter onze politieke keuzes heeft de Van Mierlo Stichting een cursus ‘sociaal-liberalisme in de lokale politiek’ ontwikkeld. Tijdens deze bijeenkomst zullen we stilstaan bij wat de historische bronnen zijn van het sociaal-liberalisme, zowel in Nederland als daarbuiten en wat ‘sociaal-liberalisme’ in de huidige politiek betekent. Met dit begrip van wat ‘sociaal-liberalisme’ is, kunnen we vervolgens de vertaalslag maken naar de lokale politiek van jouw afdeling en onderzoeken wat lokaal sociaal-liberalisme is voor afdeling.

Deze training zal worden verzorgd door liaison lokale politiek & vereniging van de Mr. Hans van Mierlo Stichting, Dirk-Jan van Vliet.

Aanmelden bij opleiding@d66rijkvannijmegen.nl

Waar: Digitaal, deelnemers ontvangen een link voor deelname.
Wanneer: 6 oktober 2020
Tijd: 19.30-21.30 uur 

6 oktober

19:30