Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Politieke avond Beuningen over duurzame energie: Ideologie en feiten?

Woensdag, 28 november 2018 in Beuningen

D66-Beuningen organiseert op woensdag 28 november een gespreksavond over die duurzame energie in Café De Zaak

Alle politieke partijen, zeker D66, geven prominent aandacht aan de komende energietransitie. Gasloze wijken, stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen. We doen dit om de klimaatverandering te beperken, gezondere lucht te krijgen en ook omdat wij niet afhankelijk willen worden van de leveranciers van fossiele brandstoffen.

Bij onze inwoners leven echter veel vragen rondom de energietransitie:

  • Zijn er geen andere bronnen van CO2-uitstoot die, met hetzelfde geld, effectiever kunnen worden aangepakt? Het stoppen met gas om huizen te verwarmen is immers duur en levert maar een bescheiden bijdrage aan de vermindering van CO2.
  • Is het überhaupt mogelijk om met enkele miljoenen bronnen van energie (onze woningen en bedrijven) stabiliteit in de energievoorziening te realiseren? Slaan dan ’s ochtend om 7 uur niet alle stoppen door!
  • Wie betaalt de rekening?

Inwoners vinden het moeilijk om goede antwoorden op deze vragen te krijgen. Meningen buitelen over elkaar heen en hetzelfde geldt over de uitleg van cijfers. Ideologie en feiten zijn voor hen lastig uit elkaar te houden.

D66-Beuningen organiseert daarom op woensdag 28 november een gespreksavond over die duurzame energie in Café De Zaak, Van Heemstraweg 79 Beuningen van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Alex de Meijer van de Gelderse Milieufederatie leidt de avond in. Hij zal in zijn verhaal ook ingaan op de argumenten van mensen die twijfelen over de energietransitie. Daarna wordt aan de hand van een aantal stellingen de discussie over dit onderwerp gevoerd.

Zowel D66-leden als andere belangstellenden uit het Rijk van Nijmegen zijn van harte welkom.

28 november

19:30

Café De Zaak
Van Heemstraweg 79
Beuningen